Ana içeriğe atla

Gitar Çalmaya Yeni Başlayanların Sık Yaptığı Hatalar



    Gitar çalmaya yeni başlayan insanlar bilmediği bazı noktalarda yanlış alışkanlıklar edinebilir ve bazı hatalar yapabilir. Gitar çalmayı nasıl öğrenirseniz ileride de bu şekilde devam edeceğiniz için doğru teknikleri öğrenmeniz önemlidir. Bu yazımda sizlere gitar çalmaya yeni başlayan kişilerin sık yaptığı hatalardan bahsedeceğim.

    Hatalardan ilki gitara çok fazla kuvvet uygulamak. Gitar çalmaya yeni başlayan kişiler özellikle sol elini temiz ses çıkarmak için fazla kuvvet uyguluyorlar. Tabi ki temiz sesler almak için gitara baskı yapmalıyız fakat bunun fazlası parmaklarımıza zarar vereceği gibi aynı zamanda gitar tellerini de aşağı yukarı çekeceğiniz için doğru sesler çıkmaz ve bu da özellikle canlı performanslarda farkedilir ve kulağa hoş gelmez.

    İkinci hata ise yanlış zamanlama yani metronom bilgisi. Bu hatayı düzeltmek için belirli şarkılar üzerinde doğru metronomda çalışabilirsiniz. Eğer çalışmalarınızı hızlandırmak isterseniz yavaştan başlayarak metronomu arttırıp çalışabilirsiniz.

    En çok yapılan üçüncü hata ise çok hızlı çalmaya çalışmaktır. Gitar çalmaya yeni başlayan kişiler istemsizce olması gerekenden daha hızlı bir şekilde çalarlar ve bu yanlış bir çalışma biçimidir. Koşuşturarak çalmak yerine şarkıyı doğru hızda çalmak gitar öğrenmenizi kolaylaştıracaktır.

    Dördüncü hata ise klavye üzerinde notaların yerlerini bilmeden gitar çalmaktır. Klavyede notaların yerlerini bilmemek bir şarkı çalarken şarkının yarısında nereye basacağınızı bulmak için duraksayabilirsiniz. Bu yüzden ilk önde gitar klavyesinde notaların nerede olduğunu öğrenip daha sonra çalmaya başlamalısınız.

    Beşinci olarak ise bir hata yerine bir tavsiyede bulunacağım. Başka kişilerle beraber çalmak. Özellikle de farklı enstrüman çalan kişilerle. Örneğin; bir bateri, bir bas gitar ve bir adet gitar çalan kişiyle beraber grup halinde çalarsanız bu grup uyumunu oluşturur ve sizin de yaptığınız işten daha fazla keyif almanızı sağlar.

Okumaya Devam Edin: Gitar Türleri Nelerdir? (studyoadmir.blogspot.com)

Mobil Uygulamamızı İndirmek İçin Tıklayınız!

YouTube Kanalımızı Ziyaret Etmek İçin Tıklayınız!

Discord Sunucumuza Katılmak İçin Tıklayınız!

Blogtaki yazılardan anında haberdar olmak için ekranın sağ üstündeki menü butonuna tıklayıp mesaj gönder kısmından BÜLTEN ABONELİK yazabilirsiniz.

Yorumlar